Саопштења

Лекари и Родитељи за Науку и Етику

Професори су ту да би нешто и значили!

Аутори овог текста су универзитетски професори и интелектуалци „не само да би нешто знали, него да би, кад затреба, нешто и били” (Мило Ломпар). Они нужно немају обавезу, и у овом тексту можда не заступају ставове својих послодаваца, али сматрају да је једино научно и етички исправно рећи: за сада се не зна да ли постоје штетна дејства РНК SPIKE вакцине препоручене деци, јер дугорочне студије нису завршене.

Прочитајте чланак »

Уколико усвоји овакав акт Медицински факултет директно крши Закон и Устав!

“Медицински факултет захтева имунизацију студената да би слушали наставу и излазили на испите а Закон то не предвиђа, а да не причам о еткитирању студената на “ваксере и антиваксере”, адвокат Жељко Јурић, правни заступник организације Лекари за науку и етику.

Прочитајте чланак »

Позив на протест – Др Славица Аранђеловић

“До сада смо хтели и желели, сада морамо” др Славица Аранђеловић, Организација Лекари и родитељи за науку и етику, позива на свенародни протест 18.9.2021. Окупљање је у 17.30 часова на Тргу Рeпублике (у 18.00 часова прелазимо на Андрићев венац.
Одбранимо нашу децу!

Прочитајте чланак »

Проф. др Валентини Арсић Арсенијевић уручена Плакета за изузетан допринос у борби против болести Ковид 19

Организација „Лекари и родитељи за науку и етику“ има велико задовољство да обавести јавност да је на Медицинском факултету у Београду, у среду 8.9.2021. године,

Прочитајте чланак »

Медицински факултет се ограђује од најеминентнијих професора због другачијег мишљења?

Проф. Др Валентина Арсић Арсенијевић, редовни професор Медицинског факултета у Београду, специјалиста микробиолог и од истраживача запослених у Србији аутор најцитиранијег научног рада у 2015. години. Медицински факултет се огласио срамним саопштењем и без дискусије оградио од ње занемарујући целокупан њен досадашњи допринос медицини.

Прочитајте чланак »