Доказивање SARS – CoV2

Лекари и Родитељи за Науку и Етику

PCR тест, какав сада познајемо ускоро одлази у историју, као и ови ставови који су методолошки и стручно погрешни. Након 31. децембра 2021. године, CDC ће повући захтев америчкој Управи за храну и лекове (FDА) за одобрење хитне употребе (EUА) CDC-ове нове коронавируса (2019-COV) RT-PCR дијагностичке методе у реалном времену. Тест је први пут уведен у фебруару 2020. само за откривање SARS-COV-2. CDC шаље ово упозорење клиничким лабораторијама како би имале довољно времена за одабир и имплементацију једне од многих алтернатива које је одобрила FDA. ЛИНК CDC- ОБАВЕШТЕЊЕ

CDC охрабрује лабораторије да размотре усвајање мултиплекс методе (један тест – један узорак) која може олакшати откривање и диференцијацију вируса SARS-COV-2 и вируса инфлуенце. Такви тестови могу олакшати наставак тестирања и на грипу и на SARS-COV-2 и могу уштедети време и ресурсе док улазимо у сезону грипа. Лабораторије и места за тестирање треба да потврде и верификују одабране тестове у оквиру своје установе пре почетка клиничког испитивања.

Чекајући на ово апелујемо на надлежне да се држе других метода, уместо спорног „златног“ стандарда и да „не шире непроверене и нетачне информације“.