ДА ЛИ ЈЕ „РИО ТИНТО“ КУПИО И БЕОГРАДСКИ УНИВЕРЗИТЕТ?

Нису само Недељице средиште нечасних радњи компаније Рио Тинто, њихов малигни утицај се шири. Јуче је Рио Тинто покушао да ”купи” и Београдски универзитет покушајем смене проректора Ратка Ристића, преко својих лобиста који су одавно на платном списку ове компаније.
Нечувено је да страна компанија покушава пуч на највећој и најзначајнијој високообразовној установи у земљи сменом проректора Ратка Ристића.

Предлог за смену долази са Рударско-геолошког факултета који је још 2020. године добио од Рио Тинта 100,5 милиона динара. Деканица која је говорила у име Рио Тинта предлог је образложила бригом за запослене у рударству, иако се никад није огласила око погобије и катастрофалног материјалног стања рудара у Србији. Изнела је и невероватну тезу да Србија школује шумарске инжењере за сечу српских шума иако је наша земља једна од најзагађенијих и најмање пошумљених у Европи.

Позивамо Београдски универзитет да се огласи и огради од интереса страних компанија и јавно стане уз професора Ратка Ристића и свој народ.

Инфо служба ЛРНЕ

Поделите овај чланак:

Facebook
Telegram
VK
WhatsApp
Twitter
Email
Print