Позив на сарадњу

Лекари и родитељи за науку и етику

Јавни позив свим организацијама, удружењима, патриотским странкама!

Поштовани,

Настали смо из потребе да сачувамо и одржимо право на живот и здравље. Удружили смо се сви; лекари, професори, научници, струковна удружења, родитељи из Србије и региона, да бисмо, пре свега, заштитили нашу децу, унапредили њихово здравље и здравље целе нације.

Спонтано смо оформили организацију под називом „Лекари и родитељи за науку и етику – медицина заснована на доказима“, да бисмо могли да износимо сопствена мишљења, ставове, дилеме, страхове, решења и као стручњаци и као родитељи.

Ступили смо у акцију у циљу јавног интереса и здравља деце, како бисмо јавност извештавали истинито о природи вируса названог SARS CoV2, путевима заразе, начину заштите и лечења, као и о последицама имунизације против Ковид-19, а све утемељено на научним истраживањима и етичким принципима.

Дубоко смо забринути због кршења многих законских и етичких норми у актуелној ситуацији проузрокованој несхватљиво агресивном медијском кампањом.

Залажемо се за:

  • равноправан, цивилизацијски дијалог учесника од струке и науке;
  • мултидисциплинарни приступ и толерантну размену мишљења и ставова;
  • за стварање националне стратегије очувања здравља нације, а пре свега деце;
  • доступност и слободан проток информација.

 

Уколико су нам се циљеви, деловања, мотиви подударили, јавите нам се. Послаћемо вам детаљне информације.

Ако се удружимо, наша снага биће већа. Бићемо непобедиви у одбрани права на здраву животну средину, на радосно и здраво детињство наше деце, права на рад родитеља и спокојну старост бака и дека!

Контактирајте нас!