Лекари и родитељи за науку и етику

О удружењу

Удружење грађана Лекари и родитељи за науку и етику је организовано као непрофитабилно, невладино удружење грађана. Настало je као неформални покрет грађана који се нису могли сложити са тако очигледним кршењем закона Републике Србије и неетичким наговарањем на имунизацију деце експерименталним средствима чија се ни ефикасност, ни безбедност још увек не знају поуздано.

Медицинска наука и здравствени систем од II светског рата никада нису били злоупотребљени на овако очигледан начин. Укидањем плурализма у медијима власничком структуром и политизованим јавним сервисом Републике Србије, јавља се проблем објективног извештавања. Тако смо дошли у ситуацију да се јавно истичу бројне медицинске неистине како би се спроводила доктрина имунизације. Вакцинација и имунизација имају своје место у здравственој заштити које није неприкосновено, и могу се примењивати само када за то постоје јасне медицинске индикације. Проблеми који су уочени у вези са имунизацијом против Ковида 19, односе се на кршење многих медицинских правила, који супротно намери, продубљују и продужавају епидемију, а то су:

  • употреба имунизационих средстава која нису прошла све фазе клиничких испитивања
  • имунизација која се спроводи у јеку епидемије и која стимулише мутацију вируса
  • препоручена имунизација након прележане болести која нема медицинског оправдања
  • препоручена имунизација деце која веома ретко оболевају од Ковида 19, а у занемарљиво малом броју случајева имају тешку клиничку слику.

 

Поред овога уочен је и проблем адекватног информисања пацијената. Не само да поједини здравствени радници у јавним наступима износе лична, научно још увек непотврђена, уверења о безбедности имунизационих средстава, наговарајући на имунизацију коју презентују као „једини излаз“ из епидемије, већ имамо и јавно изнет став државног секретара Министарства здравља да се спроводи доктрина имунизације. С обзиром на то да медицину још увек сматрамо науком, а не религијом, осећамо да нам је дужност да на овај начин ширимо научну истину и упознајемо грађане са медицински релевантним чињеницама када је у питању здрвље, али и са правима које грађани Републике Србије имају.

Мислимо да је живот драгоцен, а здравље је основни ресурс за живот. Здравље деце је будућност сваке државе, па и цивилизације какву познајемо у целини. Није случајно што се у Закону о лековима и медицинским средствима Републике Србије забрањује вршење медицинских експеримената на здравој деци испод 18 година и трудницама. Ове друштвене категорије су посебно осетљиве и њихово здравље може имати директан утицај на дугорочну безбедност земље. С тога смо апсолутно против имунизације деце неиспитаним средствима која садрже рекомбинантну иРНК, која може, како је већ доказано у науци, да се инкорпорира у људски геном и трајно га измени. Последице су непознате.

Подржите рад ЛРНЕ

Уколико желите да подржите рад ЛРНЕ то можете учинити путем PayPal донација кликом на жељени износ. Хвала!