ЛРНЕ У Медијима

Лекари и Родитељи за Науку и Етику

ФЛАЈЕР – РОДИТЕЉИ СУ НАС ПИТАЛИ О ХПВ ИНФЕКЦИЈИ, ВАКЦИНИ, КАРЦИНОМУ И ПРЕВЕНЦИЈИ

Флајер УГ Лекари и родитељи за науку и етику намењен је родитељима који су од нас тражили информације о ХПВ инфекцији, вакцини, карциному и превенцији, а ми смо се потрудили да на основу доступних информација дамо одговоре на тражена питања.

Прочитајте чланак »

ВЛАДИМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ: Право на патриотизам и слободу мишљења; како спречити нови тоталитаризам

Једна од кључних особина тоталитаризма је гушење слободе мишљења. Ко спаљује књиге, спаљиваће људе; ко удара на ум, удариће и на тела. Уосталом, сама форма демократије какву данас знамо заснована је на начелу плурализма мишљења.

Прочитајте чланак »

Истинољубиви професори, имате нашу пуну подршку!

Ових дана је у току завршни удар на два угледна професора Медицинског факултета Универзитета у Београду – проф. др Валентину Арсић Арсенијевић и проф. Драга Ђорђевића који се буквално против законито и на силу избацују са факултета само зато што имају другачији научни приступ различитим темама из области јавног здравља

Прочитајте чланак »

Лекари и родитељи за науку и етику: Имамо доказе, деца млађа од 16 година нису смела да буду вакцинисана Фајзером

ГБранећи декана, Зоран Радовановић брани искључиво „Биг фарму“ и њене промотере у Србији. Иако познат по оштрим критикама власти и Кризног штаба, када су угрожени интереси „Биг фарме“, ЗР реагује прилично нервозно и у чланку „Малтретирање декана“ објављеном у Политици 28.07.22. године покушава да заштити декана и да ревитализује његов нетачан одговор.

Прочитајте чланак »

ПРЕТЊЕ ЛГБТ ЛОБИЈА ПОСЛЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА МЕДИЈЕ ПОРОДИЧНИХ УДРУЖЕЊА

Геј активисти који су узнемиравали представника једног удружења тврде да су „узнемирени“ и „повређени“ излагањима на конференцији те желе да прибегну правним средствима. А да ли су грађани Србије можда били узнемирени и повређени када је на 2010. „прајду“ прошетан транспарент с поруком „Смрт држави“? Или када су 2014. године почивши патријарх Иринеј и митрополит Амфилохије приказани на недоличан начин, с порукама које вређају верска осећања грађана Србије? Или када је 2019. један „прајдовац“ носио икону Пресвете Богородице с Христом на којој су им ореоли приказани у дугиним бојама?

Прочитајте чланак »