ЛРНЕ У Медијима

Лекари и Родитељи за Науку и Етику

Удружење грађана “Родитељи ЗА права дјеце”: “Оправданост и сигурност ХПВ вакцине за дјецу”

Удружење грађана „Родитељи ЗА права дјеце“ из Бијељине, организовало је стручно предавање и дискусију на тему „Оправданост и сигурност HPV вакцине за дјецу“ у Културно музејском центру Епархије зворничко-тузланске. Циљ предавања је да се информишу родитељи и јавност о свим превентивним видовима заштите здравља дјеце, са аспекта доступних медицинских и других стручних информација, од стране стручних и квалификованих медицинских радника који имају богато искуство у свом раду.

Прочитајте чланак »

ФЛАЈЕР – РОДИТЕЉИ СУ НАС ПИТАЛИ О ХПВ ИНФЕКЦИЈИ, ВАКЦИНИ, КАРЦИНОМУ И ПРЕВЕНЦИЈИ

Флајер УГ Лекари и родитељи за науку и етику намењен је родитељима који су од нас тражили информације о ХПВ инфекцији, вакцини, карциному и превенцији, а ми смо се потрудили да на основу доступних информација дамо одговоре на тражена питања.

Прочитајте чланак »

ВЛАДИМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ: Право на патриотизам и слободу мишљења; како спречити нови тоталитаризам

Једна од кључних особина тоталитаризма је гушење слободе мишљења. Ко спаљује књиге, спаљиваће људе; ко удара на ум, удариће и на тела. Уосталом, сама форма демократије какву данас знамо заснована је на начелу плурализма мишљења.

Прочитајте чланак »

Истинољубиви професори, имате нашу пуну подршку!

Ових дана је у току завршни удар на два угледна професора Медицинског факултета Универзитета у Београду – проф. др Валентину Арсић Арсенијевић и проф. Драга Ђорђевића који се буквално против законито и на силу избацују са факултета само зато што имају другачији научни приступ различитим темама из области јавног здравља

Прочитајте чланак »