ЛРНЕ У Медијима

Лекари и Родитељи за Науку и Етику

Одговор мајке педијатру: Ви и ваши налогодавци сте затуцани, ми смо просвећени!

Месецима уназад наступате без конкретних аргумената, збуњујете и застрашујете народ, “пустили” сте на нас читаву плејаду епидемиолога, директора институција, чак и ветеринаре. Онда, када професори и лекари устану и кажу: ”Стоп вакцинацији и дискриминацији деце поводом експерименталних вакцина за ковид 19”, крећете у хајку. Причате бајке, а правите хајке!

Прочитајте чланак »

др Тенжера: “Зашто смо против имунизације експеримeнталним мРНА средством”

“Овом приликом истичемо да смо за медицину засновану на доказима, да смо за све научно утемељене методе лечења, да смо за слободу избора и против сваког облика дискриминације и, што је најважније, апсолутно смо против вакцинисања деце новом медицинском технологијом примењеном у „mRNK вакцином“ која није довољно испитана према документацији самог произвођача, а што доказује и Агенција за лекове и медицинска средства на свом сајту. Да ли треба да сумњамо у компетентност и ове наше установе, професоре?”др Ленка Тенжера.

Прочитајте чланак »

Др Тенжера: Одговор на нападе др Радовановића – Стоп полуистинама о вакцини

Одговор др Ленке Тенжера из организације Лекари и родитељи за науку и етику на нападе епидемиолога Радовановића.
Да ли сте осетли моралну обавезу да и то јавно кажете? Нисте.

Прочитајте чланак »

Професоре Радовановићу промашили сте тему!

“Такође, јавност треба да зна да сви подаци који су пријављени преко Агенције за лекове и медицинска средства, а тичу се штетних последица вакцинације које преко сајта Агенције пријављују пацијенти и лекари, директно пуне баз Светске здравствене организације без претходног увида наших стручњака. Да ли ово значи да држава Србија нема компетентне епидемиологе који би могли објективно да сагледају стање након вакцинације и да обраде ове сирове податке? Питам и Владу Републике Србије и Институт за јавно здравље Републике Србије, зашто се ови осетљиви подаци извозе из земље без могућности да их пре тога анализирају наши епидемиолози? Чињеница је да наши стручњаци немају увид у нежељене ефекте након вакцинације против ковида 19. Да ли ово може да има везе са безбедношћу земље, о томе треба правници да размисле и дају одговор.” Др Ленка Тенжера.

Прочитајте чланак »