ЛРНЕ У Медијима

Лекари и Родитељи за Науку и Етику

Истинољубиви професори, имате нашу пуну подршку!

Ових дана је у току завршни удар на два угледна професора Медицинског факултета Универзитета у Београду – проф. др Валентину Арсић Арсенијевић и проф. Драга Ђорђевића који се буквално против законито и на силу избацују са факултета само зато што имају другачији научни приступ различитим темама из области јавног здравља

Прочитајте чланак »

Лекари и родитељи за науку и етику: Имамо доказе, деца млађа од 16 година нису смела да буду вакцинисана Фајзером

ГБранећи декана, Зоран Радовановић брани искључиво „Биг фарму“ и њене промотере у Србији. Иако познат по оштрим критикама власти и Кризног штаба, када су угрожени интереси „Биг фарме“, ЗР реагује прилично нервозно и у чланку „Малтретирање декана“ објављеном у Политици 28.07.22. године покушава да заштити декана и да ревитализује његов нетачан одговор.

Прочитајте чланак »

ПРЕТЊЕ ЛГБТ ЛОБИЈА ПОСЛЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА МЕДИЈЕ ПОРОДИЧНИХ УДРУЖЕЊА

Геј активисти који су узнемиравали представника једног удружења тврде да су „узнемирени“ и „повређени“ излагањима на конференцији те желе да прибегну правним средствима. А да ли су грађани Србије можда били узнемирени и повређени када је на 2010. „прајду“ прошетан транспарент с поруком „Смрт држави“? Или када су 2014. године почивши патријарх Иринеј и митрополит Амфилохије приказани на недоличан начин, с порукама које вређају верска осећања грађана Србије? Или када је 2019. један „прајдовац“ носио икону Пресвете Богородице с Христом на којој су им ореоли приказани у дугиним бојама?

Прочитајте чланак »

ЛЕКАРИ ЗА ЕТИКУ реаговали на ковид дискриминацију студената Медицинског факултета

Медицински факултети у Београду и Новом Саду су најавили “аусвајс” за студенте у циљу да противзаконито забране улаз у зграду и студирање будућим лекарима који нису вакцинисани. Тим поводом су адвокати Лекара за науку и етику послали дописе деканима и студентским парламентима оба факултета, а ми их објављујемо у целост…

Прочитајте чланак »

Хомеопате нису баба Ванге

“Овом приликом истичемо да смо за медицину засновану на доказима, да смо за све научно утемељене методе лечења, да смо за слободу избора и против сваког облика дискриминације и, што је најважније, апсолутно смо против вакцинисања деце новом медицинском технологијом примењеном у „mRNK вакцином“ која није довољно испитана према документацији самог произвођача, а што доказује и Агенција за лекове и медицинска средства на свом сајту. Да ли треба да сумњамо у компетентност и ове наше установе, професоре?”др Ленка Тенжера.
https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/homeopate-nisu-baba-vange/

Прочитајте чланак »