ЛРНЕ У Медијима

Лекари и Родитељи за Науку и Етику

Лекари и родитељи за науку и етику: Имамо доказе, деца млађа од 16 година нису смела да буду вакцинисана Фајзером

ГБранећи декана, Зоран Радовановић брани искључиво „Биг фарму“ и њене промотере у Србији. Иако познат по оштрим критикама власти и Кризног штаба, када су угрожени интереси „Биг фарме“, ЗР реагује прилично нервозно и у чланку „Малтретирање декана“ објављеном у Политици 28.07.22. године покушава да заштити декана и да ревитализује његов нетачан одговор.

Прочитајте чланак »

ПРЕТЊЕ ЛГБТ ЛОБИЈА ПОСЛЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА МЕДИЈЕ ПОРОДИЧНИХ УДРУЖЕЊА

Геј активисти који су узнемиравали представника једног удружења тврде да су „узнемирени“ и „повређени“ излагањима на конференцији те желе да прибегну правним средствима. А да ли су грађани Србије можда били узнемирени и повређени када је на 2010. „прајду“ прошетан транспарент с поруком „Смрт држави“? Или када су 2014. године почивши патријарх Иринеј и митрополит Амфилохије приказани на недоличан начин, с порукама које вређају верска осећања грађана Србије? Или када је 2019. један „прајдовац“ носио икону Пресвете Богородице с Христом на којој су им ореоли приказани у дугиним бојама?

Прочитајте чланак »

ЛЕКАРИ ЗА ЕТИКУ реаговали на ковид дискриминацију студената Медицинског факултета

Медицински факултети у Београду и Новом Саду су најавили “аусвајс” за студенте у циљу да противзаконито забране улаз у зграду и студирање будућим лекарима који нису вакцинисани. Тим поводом су адвокати Лекара за науку и етику послали дописе деканима и студентским парламентима оба факултета, а ми их објављујемо у целост…

Прочитајте чланак »

Хомеопате нису баба Ванге

“Овом приликом истичемо да смо за медицину засновану на доказима, да смо за све научно утемељене методе лечења, да смо за слободу избора и против сваког облика дискриминације и, што је најважније, апсолутно смо против вакцинисања деце новом медицинском технологијом примењеном у „mRNK вакцином“ која није довољно испитана према документацији самог произвођача, а што доказује и Агенција за лекове и медицинска средства на свом сајту. Да ли треба да сумњамо у компетентност и ове наше установе, професоре?”др Ленка Тенжера.
https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/homeopate-nisu-baba-vange/

Прочитајте чланак »

Др Тенжера: Професоре Радовановићу деградирали сте струку

“Грађани имају поверење у своје лекаре,
али с разлогом могу да сумњају у лекаре који раде у комерцијали одређених интересних група.Називање колега умоболним, бескрупулозним и занесеним, већ одише познатим дискурсом
професора. На крају је ипак скинуо беле рукавице, да би одмах покушао да опере руке и потпуно неочекивано петиционаре назвао „нејаким“. Овај последњи пасус је врхунац професоровог наступа и пробаћео да га протумачимо јавно.” Др Ленка Тенжера из Удружења Лекара и родитеља за науку и етику.

Прочитајте чланак »

ОДГОВОР ЛЕКАРА режимској струци: Ово је истина о вакцинама, прешли сте сваку меру!

Сами себи сте
„ускочили у уста“ јер су носиоци петиције коју нападате управо професори и лекари који имају
компетентности, части и храбрости да дискутују на ову тему. А да можда не предлажете
компетентне ветеринаре (част колегама који се баве послом за који су стекли знање и звање, и
не мешају се у оно што није област њиховог рада) да се баве вакцинисањем Србије?

Прочитајте чланак »