Јавна Писма

Лекари и Родитељи за Науку и Етику

Отворено писмо: Изражавамо озбиљну забринутост поводом споразума потписаног за СЗО

УГ “Лекари и родитељи за науку и етику-ЛРНЕ“ позива све верујуће родитеље, своје колеге, јавне личности и све оне који са нама деле породичне, традиционалне и моралне вредности и брину о здрављу своје деце и нације да искажу своје неодобравање доласка у Београд преко 100.000 припадника ЛГБТ популације на централну манифестацију ЕУ ПРАЈД која је планирана да се одржи од 12-18.септембра ове године.

ЛКС да хитно обуставити прогон честитих лекара и упути јавно извињење!

Саопштење поводом поступка против лекара из УГ ЛРНЕ који је пред Етичком комисијом поднела Лекарска комора Србије
Лекари који су позвани да одговарају пред судом части Коморе нису позвани на одговорност због стручне грешке, већ због непоштовања погрешних протокола раног лечења Ковида 19 који су ионако промењени. Ивермектин се прописивао и у болницама и од стране многих других ученијих лекара у Србији који прате светске трендове, али су само чланови ЛРНЕ прозвани од стране директора ЛКС.

ЛРНЕ: Позив родољубивим политичким снагама

С обзиром на стручност наших чланова и велику подршку грађана, спремни смо да помогнемо у реорганизацији здравственог система оној политичкој снази која прихвати следеће циљеве и принципе: РЕФОРМА ЗДРАВСТВА, МЕДИЦИНА ЗАСНОВАНА НА ДОKАЗИМА, ИСТИНИТА И ПОТПУНА ИНФОРМИСАНОСТ ЈАВНОСТИ, СЛОБОДА ЛИЧНОГ ИЗБОРА, БОЉА ДОСТУПНОСТ ЗДРАВСТВЕНИХ УСЛУГА НА ЦЕЛОЈ ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ, ПОСЕБНА ЗАШТИТА ЗДРАВЉА ОСЕТЉИВИХ KАТЕГОРИЈА (деце, трудница и старијих суграђана), ОЧУВАЊЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ.

Позив на јавну дебату

Проф. др Валентини Арсић Арсенијевић нико не сме да „изађе на црту“!?„Сви јунаци ником поникоше и у црну земљу погледаше.“ Поделите овај чланак: Facebook Telegram

Јавна писма и жалбе

1. ЈАВНО ОБАВЕШТЕЊЕ О ЛИЧНОЈ ОДГОВОРНОСТИ ЛЕКАРА И ОДГОВОРНИХ ЛИЦА у вези са одлукама, поступцима или пропустима који се тичу јавне здравствене политике у вези

Професори су ту да би нешто и значили!

Аутори овог текста су универзитетски професори и интелектуалци „не само да би нешто знали, него да би, кад затреба, нешто и били” (Мило Ломпар). Они нужно немају обавезу, и у овом тексту можда не заступају ставове својих послодаваца, али сматрају да је једино научно и етички исправно рећи: за сада се не зна да ли постоје штетна дејства РНК SPIKE вакцине препоручене деци, јер дугорочне студије нису завршене.