Позив на јавну дебату

Проф. др Валентини Арсић Арсенијевић нико не сме да „изађе на црту“!?
„Сви јунаци ником поникоше и у црну земљу погледаше.“

Поделите овај чланак:

Facebook
Telegram
VK
WhatsApp
Twitter
Email
Print

Осећамо моралну одговорност да вас обавестимо да су у претходне две недеље неколико медијских кућа одустале од дебатних емисија поводом „боцкања“. Зашто? Зато што када су нас позвали да питају да ли би неко од наших професора или лекара хтео да учествује у дебатној емисији, нису могли да пронађу саговорника са „друге стране“, а то је нарочито било изражено када смо саопштили да ће са наше стране учествовати професорка др Валентина Арсић Арсенијевић, редовни и наш најцитиранији професор медицине. Сатима су покушавали да нађу саговорнике међу епидемиолозима и вирусолозима да би нас на крају обавестили да ништа урадили нису.

Где су они виртуозни промотери страха и ствараоци панике? Где је нестала славна струка оличена у фармаколошки обојеним и догматски опредељеним „боцкофилима“ који су божанство звано „боцка“ уздигли на ниво златног телета? Да ли им се смркло и од помисли да ће за саговорника имати честиту професорку и лекара, која се придржава етике и са огромним образовањем и врло артикулисаним и научно утемељеним ставовима изјашњава о овој својеврсној генској терапији? Лекара који са својим колегама жели да лечи народ, лекара који је пола епидемије провела у Батуту покушавајући да помогне у спречавању епидемије на основу свог четрдесетогодишњег искуства рада у медицинској струци и која је због тога одликована плакетом за ИЗУЗЕТАН допринос у борби против епидемије. Да ли је данас јерес изнети своје мишљење?

Свакодневно, од Јутарњег програма, преко образовних емисија па све до вечерњих забавних емисија, на свим медијима у сваком термину, можете чути те стручњаке како застрашују народ, причајући сами са собом и водитељем са неколико исценираних питања причајући своју „сагу о боцкама“. Пре пар дана су била тројица у једној емисији. И онда када са друге стране имају заиста струку, која жели да на научним и етичким принципима дискутује о проблемима, не може нико да се нађе већ их народни песник од давнина проказа речима „Сви јунаци ником поникоше и у црну земљу погледаше.“

Тако да, драги људи, није до нас. Ми смо ти који свакодневно позивамо на јавну расправу, пристали бисмо и на ону тајну али да се закључци са исте изнесу народу али скоро да ни нема оних који имају исте жеље са друге стране.

Дејан Петар Златановић (Србин инфо) данас је обавестио да је дебата између наше докторке Ленке Тенжера и др Радета Панића уклоњена са његовог Јутјуб канала и да му је забрањено да на истом објављује наредних седам дана, за казну. И дебата је забрањена на Јутјубу! Овом приликом желимо да искажемо велику захвалност Србин инфо порталу и његовим новинарима што су први почели да објављују наше текстове и раде емисије са нашим лекарима.

И поред оваквог медијског мрака и цензуре, свакодневно нам се придружују нови професори, лекари, адвокати, студенти, а ми вам овом приликом саопштавамо да стати нећемо док истина и слобода не изађу на видело а како је рекао свети Александар Невски: „Бог није у моћи него у истини!

Здрави нам били! Како радили тако нам Господ помогао!