ЛРНЕ: Ниједно дете млађе од 16 година није смело бити имунизовано Фајзер генском терапијом

Поделите овај чланак:

Facebook
Telegram
VK
WhatsApp
Twitter
Email
Print

Удружења грађана (УГ) „Право на избор“ је од Медицинског факултета Универзитета у Београду (МФ УБ) затражило информације од јавног значаја везане за Ковид имунизациона средства, пренос вируса, информисаности пацијената о нежељеним дејствима средстава, а посебно о имунизацији деце.

Декан МФ УБ је потписао нетачну тврдњу.
Питање: „Да ли Медицински факултет у Београду има доказе да је у Републици Србији 2021. години постојала регистрована тзв “вакцина” за Ковид – 19 за децу млађу од 16 година?
Одговор: „…наставници, сарадници и други запослени на МФ УБ, студенти који похађају наставу на МФ УБ и пацијенти који се лече у наставним базама МФ УБ могли су да сазнају да је у периоду од 01.01.2021. до 31.12.2021. године постојала “вакцина” за Ковид – 19 за децу млађу од 16 година РЕГИСТРОВАНА у РС.

Одговор је натачан, а то доказују документа АЛИМС-а, Батута и Министарства здравља Републике Србије: Фајзер имунизационо средство је привремено регистровано у децембру 2020. године, са дозволом од годину дана, искључиво за старије од 16 година.
Пензионисани епидемиолог Зоран Радовановића (ЗР) је у јавности покушао да оспори рад и дискредитује УГ и родитеље деце оштећеном вакцинацијом „Право на избор“.

Бранећи декана, ЗР брани искључиво „Биг фарму“ и њене промотере у Србији. Иако познат по оштрим критикама власти и Кризног штаба, када су угрожени интереси „Биг фарме“, ЗР реагује прилично нервозно и у чланку „Малтретирање декана“ објављеном у Политици 28.07.22. године покушава да заштити декана и да релативизује његов нетачан одговор. Родитеље деце оштећене “вакцинама” назива “доконим мрачњацима“, а јавност убеђује да је Фајзерова генска терапија била регистрована у Србији током 2021. године и за децу млађу од 16 година уз речи: „Нашим здравственим властима може свашта да се замери али тешко да су пуштали у промет нерегистроване лекове“.
Да ли је тако или не, просудите сами. Ми ћемо се као и до сада водити искључиво чињеницама и Медицином заснованом на доказима.