ЛРНЕ одговор Блицу: Изнели сте неистине!

Поделите овај чланак:

Facebook
Telegram
VK
WhatsApp
Twitter
Email
Print

Удружења грађана „Лекари и родитељи за науку и етику“ (у даљем тексту УГ ЛРНЕ) на текст објављен на порталу Блиц.рс од дана 31.07.2022. године под насловом “ДАЉЕ ОД НАШЕ ДЕЦЕ!” Чланица Двери након вакцина, Ивермектина и позива на линч др Kона, у новом бизарном испаду: Ево зашто је позвала родитеље да НЕ ШАЉУ ДЕЦУ У ШKОЛУ“
Наведени текст је пун неистинитих, непотпуних и нетачних информација.

Захваљујемо дневном листу Блиц што су објавили реакцију нашег УГ ЛРНЕ поводом најаве организовања срамне манифестације „Евро прајд“ у нашем граду Београду. Став УГ ЛРНЕ и став савеза 45 родољубивих удружења „Уједињени за традицију и породицу – УТП“ јесте да грађани Србије не желе парадирање у нашој Светосавској земљи и наметање тоталитарне ЛГБТ идеологије. Ми се томе противимо и тражимо да скуп буде отказан из моралних, безбедносних, здравствених и финансијских разлога. И да, ми заиста позивамо родитеље из Србије да своју децу не шаљу у школе и вртиће од почетка септембра па на даље, или све док срамна манифестација не буде отказана. Разлог је промоција ЛГБТ вредности преко активиста Евро прајда током посете школама и вртићима, што сматрамо апсолутно неприхватљиво наметање њихове тоталитарне идеологије нашој деци..
Користимо прилику да упуђутимо и питање председнику Владе РС на основу ког интегритета и на основу воље којих грађана је 2019. године у име Владе РС и народа Србије позвала да се централна манифестација промоције хомосексуалности, разврата и неморала одржи у Београду, током трајања ковид пандемије и у сред надолазеће пандемије „мајмунских богиња“, а за коју и сама СЗО тврди да су најризичнија група која преноси ову заразну болест управо хомосексуалци?

Споран је и први пасусу вашег текста, где стоји да је Нада Гладовић позивала на линч др Предрага Кона, што је апсолутна неистина. Нада Гладовић јесте била учесник протеста против фашистиких мера и увођења ковид диктатуре али никада није позивала ни на чији линч. Позив на хапшење Предрага Кона због свих недела у протеклих 15 година и његове одговорности за катастрофално управљање ковид кризом, изазивање страха и панике код грађана, несавесно лечење, није позив на линч, осим ако не сматрате да је полиција та која се бави нечијим линчовањем у Републици Србији.

Следећа спорна чињеница је неистина о Ивермектину. Пишете: „јавно препоручују Ивермектин, који се користи за лечење коња и крава, као лек у борби против корона вируса.“ Истина је да се Ивермектин са великим успехом користи у хуманој медицини од 1987. године, а да је 2015. добио Нобелову награду. Познато је да се бројни лекови истовремено користе и у хуманој и ветеринарској медицини, нпр. Аспирина, Аминофилин, Пеницилина и сл.

Неистина је: “Истраживања са свих меридијана света показала су да Ивермектин није учинковит у борби против корона вируса.“ Чињенице о овоме се налазе на сајту www.c19ivermectin.com и показују да је урађено 175 студија са 960 научника, преко 130.000 пацијената у 23 земље. Резултати показују изванредну улогу Ивермектина у раном лечењу ковида, у смањењу хоспитализације и смртности. Наши пратиоци могу да се увере да су искуства пацијента и у свету и код нас таква да Ивермектин зауставља Ковид – 19 пандемију, кључ је за решавање пандемије и спас за човечанство!

Неистина је: „Ивермектин…са друге стране може да изазове врло опасне последице по здравље.“ Истина је следећа. На дан 2.8.2022. на сајту www.vigiaccess.org доступни су подаци о нежељеним дејствима. За Ивермектин је регистровано око 6.700 за 35 година (доминантно гастроинтестиналне тегобе). а за ковид вакцине преко 4.000.000 за 1.5 годину (доминантно оштећење нервног система, срца, тромбоемболије).

Неистина је да Нада Гладовић изражава негативан став према ЛГБТ популацији. Она изражава негативан став према јавном демонстрирању сексуалности, скрнављењу традиционалних вредности Србије, покушају злоупотребе деце, нетранспарентности у трошењу буџета грађана Србије за манифестацију коју они не одобравају.

У Београду.2.8.2022.
УГ Лекари и родитељи за науку и етику