Родитељи проверавајте све, широм отворених очију

Поштовани родитељи,
6.10.2023. године у Скупштини Србије, одржано је Јавно слушање на тему ХПВ имунизације, на којем је након излагања предавача, било ЗАБРАЊЕНО постављање питања. Том приликом, у присуству министра здравља Данице Грујичић и министра просвете Славице Ђукић Дејановић, договорена је интезивнија сарадња на спровођењу плана имунизације деце против ХПВ кроз системе Министарства просвете.

Данас је министарка Грујичић најавила да ће педијатри кренути у школе да ванредно прегледају нашу децу! Наводно, важно је због деце која се баве спортом.
Деца која се баве спортом имају редовне шестомесечне прегледе, па се поставља питање да ли то Даница Груичић најављује педијатре због других разлога? На пример, промоције ХПВ вакцине?

Апелујемо на родитеље да буду обазриви, да пажљиво прочитају захтеве за одобрења која им стижу из школе пре него што одлуче да дају сагласност.

Подсећамо да имунизација против ХПВ у Србији не улази у обавезну имунизацију и да је у току клиничко испитивање на плодност вакцине Гардасил 9, док ће подаци о ефикасности и безбедности бити доступни 2026. године.

УГ Лекари и родитељи за науку и етику

Поделите овај чланак:

Facebook
Telegram
VK
WhatsApp
Twitter
Email
Print