Политички аналитичар Драгомир Анђелковић подржао Литију за Косово и Метохију – Српски Крсни ход

И онда кад није имао своју државу, када је привремено подлегао окупацији свог националног простора, српски народ је углавном успевао да очува Српску православну цркву. Она је тада била најважнији центар одржавања националне идеје и инспиратор ослободилачке борбе. Отуда, СПЦ је наша кључна национална, а не само верска институција, и то дужег трајања од било које српске државе у прошлости и садашњости.
То нашој Цркви даје и посебну одговорност за наш национални и државни опстанак. Али то јој пружа и моћ да се снажније него било ко други одупре насртајима на српске интересе. Да је тако и данас као што је било и у прошлости, видели смо недавно у Црној Гори, где је спрски православни народ предвођен великодостојницима и свештенством своје Цркве, успешно устао против опскурног неотитоистичког режима, који је покушао да затре наше националне и верске корене.
Стога, од огромног значаја је и сада – кад је Србија под притиском да капитулира по питању Косова и када се, нажалост, колебају они који су са својих државних функција дужни да предводе одбрану њеног интегритета – да се подстакне заједнички отпор нашег народа и његове Цркве свему што угрожава виталне српске интересе. Зато треба подржати и оно што томе у прилог ради Савез православних жена и братство Крстоносци, са осталим православним и родољубивим удружењима.
Сви који то могу, било би богоугодно и Српству посвећено, да се прикључе Крсном ходу за свету Србију и Косово и Метохију, у недељу 29. јануара, који креће у 15:30 часова од Саборне цркве Светог Арханђела Михаила, код Патријаршије. Јер та, као и свака друга слична иницијатива у прилог одбране наше тренутно најугроженије косовске земље, борба је и за очување српске државности у целини.
Они који нам тренутно отимају Косово и Метохију, покушавају да угуше и Републику Српску те да у наредним корацима Србији отму Војводину, Рашку област, југ централне Србије. А наш је да бранимо свето Косово, али и да увек имамо на уму да Свето Косово спашава Србију и Српство у целини. Ако поклекнемо на косовско-метохијском простору, призивамо нове ужасне невоље широм наших земаља а одричемо се косовске инспирације која је вековима одржавала наш дух отпора душманима!

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић

 ЛИНК

Поделите овај чланак:

Facebook
Telegram
VK
WhatsApp
Twitter
Email
Print

Најава догађаја – ЛРНЕ трибина Слобода и здравље у Бијељини 3.12.2022.