Подршка професору Ристивојевићу: Престаните са прогоном најбољих интелектуалаца Србије!

Поделите овај чланак:

Facebook
Telegram
VK
WhatsApp
Twitter
Email
Print

Подршка професору Ристивојевићу:

Престаните са прогоном најбољих интелектуалаца Србије!

“Блажени прогнани правде ради…”

У времену у којем живимо одсуство критичког мишљења и разулалерана помахниталост глупости и простаклука довели су до колективне инхибиције. 

Да је Србија колонија и да одступање од Бриселског програма има за последицу прогон честитих родољуба Србије, доказује и прогон професора Бранислава Ристивојевића, декана Правног факултета у Новом Саду. 

Професор Ристивојевић, као врхунски интелектуалац, стручњак и патриота, симбол разума, наде и правде, право је оличење универзитетског професора.

Прогоњен је јер је својим  студентима указао част омогућивши им да посете Амбасаду Русије, коју су посетили и други званичници Србије истим поводом. Да ли је на овај начин професорима забрањено да сарађују са Руском Федерацојом у области образовања?

 Да ли је професор Ристивојевић требало  своје студенте да пошаље у  амбасаду Америке или амбасаду  Украјине, да ли би то било политички коректно? Да ли су ове амбасаде такав позив упутиле?

Да ли је у Србији на снази тајни декрет који забрањује позитиван став према Русији? Или, можда тајно, неко у Србији  припрема санкције Русији, па у страху од реакције народа Србије, прави увертиру, смењујући малобројне патриоте који се налазе на руководећим функцијама у нашој земљи? 

 Докле ће у Србији да траје прогон честитих интелектуалаца и родољуба? 

Захтевамо од Министра просвете у Влади Републике Србије да спречи прогон најчеститијих интелектуалаца и патриота, као и да НЕ ПРИХВАТИ срамну одлуку Савета Правног факултета у Новом Саду, а  проф. др Браниславу Ристивојевићу упути јавно извињење због повреде части и угледа, покушаја политичког прогона и кршења закона о слободи мишљења.

УГ Лекари и родитељи за науку и етику