Отворено писмо министру проф. др Даници Грујичић

Отворено писмо министру проф. др Даници Грујичић, а у жељи да и ви сви моје драге комшије, будете упућени у читав сплет околности због којих је министар Грујичић посетила наш Дом здравља.
Поштована госпођо Грујичић,
У приватној преписци, након Вашег одговора посланику Радмили Васић, да је све у реду у Дому здравља у Железнику и да све тече по плану, као и да грађани Железника немају никакве примедбе, пре неколико дана, послала сам Вам путем Вибера читаву хронологију догађаја, као и видео материјале, потписе и петиције које смо предали и Вашем Министарству у управи Града Београда. Упознала сам Вас и са чињеницом да је Дом здравља затворен у октобру 2022. а да су радови отпочели тек крајем марта 2023. године и то тек након протеста грађана Железника, са којима смо за два дана сакупили 500 потписа које смо Вам предали. Такође сам вас упутила и у проблематику да је преко 30.000 грађана Железника, преусмерено на Домове здравља Сремчицу (педијатрија), Жарково (гинекологија), Баново Брдо (стоматологија), Чукаричка Падина (кардиологија), док је служба хитне помоћи такође премештенина. У оволико великом насељу, у акутним стањима код старих људи и деце, која немају сопствени превоз, практично је неизводљиво да у одговарајућем времену стигну до неке од надлежних установа у друге Домове здравља на општини. Управо из тог разлога, грађанском иницијативом смо предложили да док трају радови, просторије Месне заједнице, искористите да се прилагоде за амбуланту у којој би нашим старијим суграђанима и деци могла бити указана макар прва помоћ. Бунили смо се, протествовали, писали петиције, обавештавали јавност, на крају сам Вам се директно обратила молбом за помоћ.
И поред свих чињеница у које сте имали увид, појавили сте се данас у Дому здравља у Железнику, где сте како пише у чланку разговарали са лекарима и пацијентима, па Вас питам, како Вам барем мало није непријатно да толико безочно износите неистине? Који пацијенти у ДЗ Железник када сте тамо могли да нађете само 15 радника, од којих су половина мигранти, док су пацијенти расејани на све стране, а неки ни не стигну до здравствене помоћи? Од Вашег обећања да ћете испитати о чему се ради, Ви сте се појавили, фотографисали са неколико функционера СНС и њихових промотера у белим мантилима и безочно обманули јавност. Зар као лекар и као професор, заиста нисте могли да покажете мало више емпатије, па и ако нисте хтели да критикујете локалне СНС кабадахије, а оно сте барем као човек и лекар могли да предложите да се отвори привремена амбуланта у Месној заједници или барем један “контејнер” попут оних седмодневних, како ми рекоше за седмодневну маркетиншку кампању, које сте поставили испред Месне заједнице, где би лекари и сестре могли да укажу прву помоћ?
Знам да сте као лекар помагали људима, помажете и даље и свака Вам част на томе, али не могу да разумем чиме Вас је актуелна власт уценила, да не смете више да говорите истину иако сте са истом упознати? То није само случај са Домом здравља у Железнику, шта се десило са причом о осиромашеном уранијуму којим су нас бомбардовали? Некада сте били један од највећих гласноговорника на ту тему, говорили сте о штетности и епидемији карцинома као последице истог тог осиромашеног уранијума, шта се сада дешава? Чиме су Вас уценили и направили од Вас “крпу”, а многи од нас смо Вас сматрали честитим лекаром и стручњаком?
Ако сте већ дошли у Дом здравља у Железнику, зашто нисте позвали све нас који смо се бунили, зашто нисте најавили, зашто сте се појавили у тајности и како је дошло до тог шума да испадне као да не схватате или не видите наше проблеме?
Где је нестао човек Даница Грујичић?
Са великим разочарењем и у дубокој нади да ћете се изборити са собом, прекинути сарадњу са уцењивачима и криминалцима из СНС и извинити се свима које сте повредили и обманули,
Нада Гладовић

Поделите овај чланак:

Facebook
Telegram
VK
WhatsApp
Twitter
Email
Print