Никакви досијеи о нашој деци не долазе у обзир

Саопштење ЛРНЕ поводом изјаве министра просвете о увођењу досијеа о ученицима

Министар просвете Славица Ђукић Дејановић, у интервју за Блиц, говорила је о потреби формирања ланца стручњака и састављању досијеа о сваком појединачно, како би се адекватно реаговало.

С обзиром на чињеницу, да не знамо где завршавају подаци о нашој деци из електронских дневника, а постоје извесне сумње да неретко буду испостављени организацијама изван Р. Србије, сматрамо да је оваква одлука веома упитна.

Једини модус који је за нас прихватљив јесте да поменути учитељ или наставник који уочи проблем у понашању детета о томе обавести РОДИТЕЉА, упути га у закључке које је донео и даље РОДИТЕЉА (мајку или оца), усмери на стручну помоћ.

Свако друго прављење досијеа, разговори са децом без дозволе и знања родитеља, сматрамо непотребним и манипулативним.

Подржавамо да школа треба да има психолога и педагога и постављамо питање, ако их сада тек постављају, где су до сада били? Познато је да је правилницима школа деценијама уназад било предвиђено постојање таквих стручњака, али не сматрамо то основним проблемом образовања, јер очито да није давало резултате.

Лоша национална образовна политика, негативна селекција кадрова, неаутономија српске просвете, наметање ЛГБТ идеологија кроз предмете попут биологије и прекрајање историје кроз уџбенике тог предмета, као и агресивна пропаганда експериментисања над нашом децом “тзв” вакцинама преко министарства просвете, сматрамо много већом опасношћу и нечим на чему би ово министарство требало да поради, а већином тога и да престане да се бави.

Такође, сматрамо да је у просвети на делу безакоње и свеопшти јавашлук, тако да је Србији потребна здрава реформа и враћање образовања у централни део нашег друштва.

Партократија и страначка руковођења од министарства, преко високог и средњег образовања, па све до основног и предшколског образовања, једноставно су довеле до тога је образовни систем Србије на апаратима, а уместо суштинских промена, актуелни министри и власт врше козметичке измене, замењујући суштину празном формом.

ЛРНЕ

ЛИНК

Поделите овај чланак:

Facebook
Telegram
VK
WhatsApp
Twitter
Email
Print