ЛРНЕ постала партнер Светског савета за здравље

Поделите овај чланак:

Facebook
Telegram
VK
WhatsApp
Twitter
Email
Print

Удружење грађана Лекари и родитељи за науку и етику је већ више од годину дана посвећена информисању грађана о медицинским средствима која уместо кроз студије и личне препоруке лекара, до корисника долазе путем реклама и маркетиншких информативно шкртих памфлета. Ваљаност нашег ангажмана потврђује чињеница да сличних удружења има у скоро свим земљама развијеног друштва. 

Суочени са недостацима у раду Светске здравствене организације, одговорни лекари су покренули организацију на светском нивоу која ће наставити да се брине о адекватном информисању о свим медицинским недоумицама, а пре свега о горућим питањима везаним за здравље људске популације, као што је „специјална KОВИД операција“ или сличне операције планиране у будућности. Асоцијација Wорлд Цоунцил фор Хеалтх (WЦХ) (срп. Светски савет за здравље – ССЗ) је глобална коалициона организација лекара фокусираних на здравље и групе цивилног друштва које настоје да прошире знање о јавном здрављу кроз науку и заједничку мудрост. Сви активни партнери организације су посвец́ени заштити људских права и слободне воље и својом активношћу стиумулишу људе људе да преузму контролу над својим здрављем и благостањем.
ЛРНЕ је на Видовдан постала партнер Светског савета за здравље, асоцијације која ће координисати активност свих националних лекарских организација с циљем да медицина не напусти оквире науке и етике како би сви заједно наставили да доприносимо бољем здрављу човечанства