Др Антонијевић: Отворено писмо директору једне основне школе

Поделите овај чланак:

Facebook
Telegram
VK
WhatsApp
Twitter
Email
Print

Отворено писмо директору једне од Београдских школа

Поштована,

Од разредног страрешине сам добио обавештење да, не постоји могућност да, у НАШОЈ школи одржимо предавање НАШОЈ деци о ризицима која их очекују у наредном периоду живота, одговоримо на нека од њихових питања, на која Ви можда не знате одговоре, као и на питања о ХПВ вакцинацији, која им се препоручује. А зашто то не може? ЗАТО ШТО СЕ НАШ СТАВ РАЗЛИКУЈЕ ОД СТАВА МИНИСТАРСТВА !? КОГ МИНИСТАРСТВА?! Обзиром да сте Ви надлежна особа у школи и доносите одлуке у име свих наставника, онда ћу Вам се обратити у множини.

Драги наши наставници, поверили смо Вам НАШУ децу, да нам помогнете, на првом, месту у, образовању, а онда и у васпитању, као и усмеравању на прави животни пут. Сигуран сам да сте свесни своје одговорности према њима, као и ми, који смо живот посветили здрављу и лечењу овог народа. Медицински став није ДОГМА, а не може си ни поредити са ВЕРОМ У БОГА, да је једно мишљење, мериторно и једино исправно. Цео свој радни век, ми, који смо у медицинској струци, СУМЊОМ напредујемо, откривамо истину и достижемо висине које нисмо очекивали, а све у циљу унапређења здравља нашег народа. БАШ СУМЊОМ, драги наши наставници, сумњом у изказане ставове баш таквих институција као што је Министарство здравља и сличне организације.

Основна разлика између њих и нас је, што ми, пре него што нешто препоручимо, Вама, нашим пацијентима, проверимо много, на многим релевантним местима, то што се тврди, много релевантнијим и већим институцијама, него што је Министарство здравља Републике Србије, а верујте нам, да прво крећемо од оног што смо у току студија научили, а проверено је и доказано годинама испитивања и примене. Протекли период је показао, то о чему Вам пишемо. Протекли период коме сте сви Ви били сведоци, како то изгледа када се слепо прате препоруке НЕКЕ ТАМО „СВЕТСКЕ“ ОРГАНИЗАЦИЈЕ, а не препоруке МЕДИЦИНСКЕ СТРУКЕ, ПРАВЕ СТРУКЕ!!! Сада се открива истина, да СКОРО СВЕ, што је рађено у протеклом периоду је, само штетило, на првом месту здрављу становника, јер је оно на првом месту, а онда штетило и економији и квалитету живота друштва у целини. И о томе смо, ових протеклих година говорили, шта не треба, шта се ради погрешно и какве ће бити последице. И тада су нам бранили, јер су нам се ставови разликовали. ОНИ су пратили инструкције и наређења, А МИ СТРУКУ и МЕДИЦИНСКУ ЧАСТ! Нисмо срећни што смо били у праву, а били смо само зато, што НИСМО СЛЕПО ПРАТИЛИ НЕЧИЈЕ ПРЕПОРУКЕ, него смо користили своје знање, стечено годинама искуства, а и ставове, изнесене на основу доказа, који су додуше такође цензурисани иако су од стране озбиљних СВЕТСКИХ институција, као и наших колега широм света, које такође цензуришу као нас овде. А разлог цензуре? Разлог је једноставан, њих интересује профит, а не здравље, они ће препоручити све што ће повећати број нула на њиховом рачуну, а њима нуле не сметају јер су и сами МОРАЛНЕ НУЛЕ!!! ОНИ, драги наши наставници, НИСУ ПРИМАЛИ ОВА СРЕДСТВА КОЈА ЗОВУ ВАКЦИНАМА, ОНИ СУ ИЗУЗЕТИ ОД ТЕ РАДЊЕ, ЊИХОВА ДЕЦА СУ ИЗУЗЕТА ОД ТЕ РАДЊЕ ЧАК И ЊИХОВИ ПРИЈАТЕЉИ СУ ИЗУЗЕТИ БИЛИ ОД ТЕ РАДЊЕ!!! А НАШОЈ ДЕЦИ? НАШИМ ТРУДНИЦАМА? СВИМА НАМА СУ ИХ ПРЕПОРУЧИВАЛИ, ПА ЧАК И ПРИСИЉАВАЛИ!!!! Сада је све више радова објављено, да је то била СТРАШНА ГРЕШКА, ДА НИЈЕ ТРЕБАЛО ТО РАДИТИ, а последица смо сви сведоци. Али, ШТЕТА ЈЕ УЧИЊЕНА и НЕМА НАЗАД, а то им је и била намера, да ПРОБАЈУ, ДА ИСПИТАЈУ НЕШТО, НА НАШОЈ ДЕЦИ, НА НАШИМ ТРУДНИЦАМА и на свима НАМА. Успело им је само зато ШТО СУ И НАШЕ ИНСТИТУЦИЈЕ САМО ПРАТИЛЕ ИНСТРУКЦИЈЕ И НАРЕЂЕЊА, КАО И ДЕО НАРОДА КОЈИ СЛУША ТЕ ИНСТИТУЦИЈЕ!!!! Драги наши наставници, НАЦИСТИЧКА ВОЈСКА по логорима, је милионе невиних људи ПОБИЛА под истим слоганом, МИ САМО ПРАТИМО НАРЕЂЕЊА!!!

У овом случају ВИ, као надлежна особа у школи, пратите наређења у име свих наставника НАШЕ ШКОЛЕ и тога морате бити свесни! Свако мора бити свестан, СВОЈЕ одговорности, када стаје на пут СЛОБОДНОГ МИШЉЕЊА, као што Ви чините, по инструкцијама Вашег Министарства. Ви ускраћујете основна људска право, као што је право на информације. Све што ми говоримо и презентујемо је засновано на МЕДИЦИНСКИМ ДОКАЗИМА и у томе је велика разлика између НАС ЛЕКАРА и МЕДИЦИНСКИХ РАДНИКА КОЈИ САМО СЛУШАЈУ ШТА ИМ СЕ КАЖЕ!!! Ми смо увек спремни на отворену дебату са онима који имају другачије мишљење од нас, а они никада нису за дебату са нама, јер знају да ће се ЈАВНО ОБРУКАТИ ИЗ РАЗЛОГА ИСТИНА И НАУКА СУ УИВЕК НА ИСТОЈ СТРАНИ, а та страна није њихова, Ми смо Вам се и обратили јер мислимо да Ви требате да будете на страни истине!!!

Само морате да знате, МИ КАО И ДО САДА И У ЖИВОТУ И У СТРУЦИ, МОЖЕМО САМО НАПРЕД, ЈЕР НАЗАД ВИШЕ НЕМАМО КУД, ИЗА НАС СУ НАША ДЕЦА !!!!!

Срдачан поздрав

Др Борислав Антонијевић

УГ ЛЕКАРИ И РОДИТЕЉИ ЗА НАУКУ И ЕТИКУ

👇👇👇

ЛИНК