ЈАПАН ПРЕДЊАЧИ: Нема обавезне вакцинације и нема MMR вакцине = здравија деца

Поделите овај чланак:

Facebook
Telegram
VK
WhatsApp
Twitter
Email
Print

Породица и школа
ЈАПАН ПРЕДЊАЧИ: Нема обавезне вакцинације и нема MMR вакцине = здравија деца
недеља, 24. 11. 2019.

Извор : Борба за истину

Са популацијом од 127 милиона становника Јапан има најздравију децу и највиши очекивани “здрав животни век” у свету, а најнижи број вакцинисане деце од најразвијенијих земаља. Насупрот томе САД има најагресивнију схему вакцинисања у свету, како по броју тако и по временском размаку, почевши од трудноће и порођаја и током прве две године живота. Да ли ово децу САД чини здравијом? Јасан одговор је НЕ! Анализирањем стварне смртности деце и здравствених резултата показује да америчка политика вакцинације не доприноси здрављу америчке деце

У САД су многи законодавци и службеници из јавног здравственог сектора заузети покушајима да учине да вакцине де факто постану обавезне, било укидањем родитељског или личног избора којим се даје могућност да се користи постојеће изузеће од вакцинације, или увођењем непотребног карантина за оне који се не вакцинишу према упутству Центра за контролу и превенцију болести (CDC’s). Службеници у Калифорнији покушавају да прескоче медицинско мишљење о спремности за вакцинацију, док они у Њујорку обавезно вакцинишу MMR (богиње-заушке-рубеола) децу од 6 до 12 месеци, иако им „нису развијени сигурносни и ефикасни имуно системи„.

Америчка деца би била боље лечена ако би службеници уместо проблематичних и драконских мера казни – предходно испитали здравље деце у Јапану. Са популацијом од 127 милиона становника Јапан има најздравију децу и највиши очекивани “здрав животни век” у свету, а најнижи број вакцинисане деце од најразвијенијих земаља. Насупрот томе САД има најагресивнију схему вакцинисања у свету, како по броју тако и по временском размаку, почевши од трудноће и порођаја и током прве две године живота. Да ли ово децу САД чини здравијом? Јасан одговор је НЕ! САД имају највиши степен смртности беба међу индустријализованим земљама, са највише америчке деце која умру на порођају и током прве године живота, него у било којој другој нацији са којом се пореди а више од половине деце која преживе овај период постају болесна од неке хроничне болести. Анализирањем стварне смртности деце и здравствених резултата показује да америчка политика вакцинације не доприноси здрављу америчке деце.

Јапан и САД: Две различите политике вакцинације

1994. године Јапан је одустао од обавезујуће вакцинације у медицинским установама на добровољну вакцинацију већ у лекарским ординацијама, руководећи се “концептом да је боље да вакцинацију врши породични доктор који је упознат са здравственим стањем детета”. Држава је направила две категорије необaвезних вакцина: “рутинске“ вакцине које је држава финансијски покрива и “строго препоручује” али нису обавезне, и додатне “добровољне” вакцине које су се плаћале из сопственог џепа. За разлику од САД, Јапан не захтева да се деца вакцинишу пре поласка у предшколске и основношколске установе.

Јапан је забранио MMR вакцину у истом временском оквиру, јер су се десили озбиљни проблеми (повреде) у периоду од четири године, изазивајући оштећења код једног на девет стотина деце, што је било “преко 2000 пута већи број оштећења него што се очекивало”… У почетку су саветовали одвојене вакцине за богиње и рубелу, након напуштања MMR вакцине. Сада Јапан препоручује коришћење MR (за богиње и рубелу), али и даље не саветује коришћење MMR вакцине. Вакцина за заушке (Mumps), је у категорији добровољних.

Овде су кључне разлике између јапанског и америчког програма вакцинације:

• Јапан нема обавезне вакцинације уместо тога има препоручене вакцине (као што је напред објашњено), а које су “рутинске” покривене осигурањем, и “добровољне” које грађани сами финансирају.
• У Јапану се не вакцинишу новорођене бебе вакцином Hepatitis B (HepB) осим ако мајка није позитивна на Hepatitis B.
• У Јапану се не вакцинишу трудне мајке вакцином Tetanus –Difterija-Acelularni pertusis кашаљ (Tdap) вакцином.
• У Јапану се не дају вакцине против грипа или 6 месеци старим бебама.
• У Јапану се не дају MMR вакцине, већ се препоручује МR вакцина.
• У Јапану се не захтева вакцинација HPV вакцином (Human papilloma virus).

“Ниједна друга развијена држава не даје толико вакцина у прве две године живота”

Насупрот томе, распоред вакцинација у САД (Табела 1), прописује рутинску вакцинацију током трудноће, почевши од Hepatitis B вакцине у току првог дана од порођаја, иако је 99% трудних жена тестирано и било је НЕГАТИВНО на Hepatitis B. А онда се наставља са 20 до 22 вакцинације током прве године. Ниједна друга развијена држава не даје толико вакцина током прве две године живота.

Са HepB вакцином се новорођенчету даје 250 микрограма алуминијума, који спада у неуротоксичне и имунотоксичне додатке чиме би се подстакла имуно реакција. Нема студија које би поткрепиле безбедност од излагања новорођенчета тако високој концентрацији инјектираног метала. У ствари FDA’s (Управа за храну и лекове – Food and Drug Administration’s (FDA’s) ), предвиђа да је горња граница за давање алуминијума у интравенозним течностима за новорођенчад много мања од пет микрограма на килограм тежине /дневно. (mkg/kg/d(дан)) а и за ове вредности истраживачи су потврдили опасност од поремећаја неуролошког развојаЗа просечно новорођенче које је тешко 7,5 фунти (3,4 kg), вакцина за HepB има 15 пута више алуминијума него што је према FDA горња граница за интравенозне течности и садржај алуминијума у њима.

За разлику од Јапана, САД даје вакцине против грипа и Tdap вакцине трудним женама (током било којег тромесечја), а бебе добијају вакцину против грипа у шестом месецу живота, и настављају сваке следеће године да добијају ту вакцину. Произвођачи нису никада урадили тестирање на безбедност и опасност од давања вакцине против грипа коју су давали женама током трудноће, мада FDA није донела ниједну званичну дозволу за давање вакцине “специјално током трудноће ради заштите бебе“.

Заступници америчког програма вакцинација тврде да је план вакцинисања у САД сличан плановима вакцинације у другим земљама али након контроле види се да то није тако. Већина осталих земаља не препоручују вакцинацију током трудноће, и врло мали број земаља препоручује вакцинацију првог дана живота. Ово је важно због броја, врсте и времена давања вакцина јер то може да веома негативно утиче на здравље фетуса и новорођенчета, који су веома осетљиви на излагање токсичним материјама и активаторима имуно система.

Истраживања су показала да активација имуно система код трудница, може да изазове развојне проблеме код њихових потомака. Зашто трудницама у САД саветују да заштите фетусе да не пију алкохол, или да не једу туњевину у којој може бити живе (Hg), али активно пропагирају да се прими вакцина Tdap (активатор имуно система) и вакцина против грипа које такође садрже живу (у бочицама за вишекратну употребу) и друге неконтролисане супстанце?

У почетку је Јапан препоручио давање HPV вакцине али је престао то да ради 2013. године после озбиљних здравствених проблема који су били праћени судским процесима. Од онда су јапански истраживачи потврдили везу између HPV вакцинације и симптома које је прималац развио. Законодавац у САД игнорисао је ова и остала истраживања и не само да је наставио са снажном пропагандом и чак обавезујућим вакцинисањем против HPV које је дотле било слободно и препоручивано у период пре пубертета, сада је обавузујуће и за одрасле особе. Компанија MERCK која производи HPV вакцину, добила је од FDA агенције, у кратком року дозволу за употребу, иако је половина од свих клиничких истраживања добила податке о озбиљним медицинским проблемима након седам месеци од вакцинације.

Најбоље и најгоре: два различита резултата смртности код новорођенчади

Извештај Центра за превенцију и лечење болести (CDC) о морталитету новорођенчади је врло важан показатељ о укупном стању здравља друштваАгенција је узела у обзир јапански степен који је 2 мртва одојчета на 1.000 живорођене деце, као други најнижи степен у свету, јер на првом месту је Монако са најнижим степеном смртности новорођенчади. У поређењу са Америком, где скоро три пута више беба умре (5,8 на 1.000 живорођених беба), успркос веома великих износа по глави пацијента за лечење деце (види Табела 2). По смртности новорођенчади САД се налази на 55 месту у односу на остале земље света, и испред САД налазе се Латвиа, Словачка и Куба…

Да поновимо да САД има најгресивнији распоред вакцина од осталих развијених земаља, (најраније се врше вакцинације). Ако вакцине спасавају животе, због чега америчка деца „умиру брже и умиру млађа“ у поређењу са децом из осталих 19 најразвијених земаља, што може да се прерачуна као 57% великог ризика од смрти пре него деца дочекају зрелост. Јапанска деца, која добијају само неколико вакцина, без условљавања власти о обавезности вакцинације – расту радосна и имају “дугачак и радостан” живот. Међународна смртност деце, здравствена статистика и њихова корелација са протоколима вакцинисања, показују резултате да власт и здравствене установе игноришу ову највећу опасност за децу.

Међу 20 земаља у свету које имају најмању смртност међу децом, само 3 државе (Хонг Конг, Макао и Сингапур), аутоматски примењују вакцинацију HepB вакцином, свим новорођеним бебама – руковођени искуством да је степен оболелих од Hepatitis-a B веома висок, ендмски је у тим земљама. Највише земља из групе од 17 развијених земаља укључујући ту и Јапан дају HepB новорођенчету једино ако је мајка инфицирана Hepatitis-ом B. (Табела 1). САД са њених страшних 56 мртворођених беба даје HepB вакцину свим бебама – четири милиона деце која се роде током календарске године упркос слабој индикацији и малом броју Hepatitis-a B мајки.

Да ли САД жртвује здравље своје деце због профита?

MERCK произвођач MMR вакцине, налази се на суду због преваре везане за MMR вакцину. Узбуњивачи обавештавају да је фармацеутски гигант преварио за датум истицања ефикасности компонената за вакцину за заушке, да би остао монополиста на тржишту. Докази узбуњивача довели су до покретања два одвојена судска процеса. Додатно узбуњивач из CDC (Центри за превенцију и лечење болести), је оптужио вакцину MMR за повећање ризика од аутизма код неке деце. Други су известили о потенцијалном ризику од перманентне повреде услед вакцине MMR смањује ризик да се добију рубеоле (мале богиње).

  • Зашто FDA (Агенција за храну и лекове), и CDC (Центри за лечење и превенцију болести), настављају да подржавају проблемамтичну MMR вакцину, упркос сугестија да MERCK вара у погледу сигурности и ефикасности вакцина?
  • Зашто америчке власти и службе не потраже боље алтернативе као што је Јапан учинио пре две деценије?
  • Зашто се у америчким градовима и државама намеће вакцинација америчке деце MERCK-овом MMR вакцином?
  • Да ли америчка власт штити америчку децу или MERCK?
  • Зашто амерички службеници одбацују Јапански пример, којим је доказано да је најбољи у индустријском свету и да “првокласне здравствено санитарне мере и ниво исхране” могу да обезбеде оптимално здравље деце у водећим земљама света?

Главни принцип слободног демократског друштва је слобода да се на основу праве информације донесе одлука о медицинским интервенцијама које носе могуће озбиљне ризике. Ово укључује право да се на бази процене корисности и ризика интервенције – и способности каже НЕ.

Нирнбершки етички кодекс, утврђује неопходност пристанка без “било каквог притиска, преваре, обмане, присиле, или других облика присиле и преваре”. Насилно вакцинисање MMR или неком другом вакцином оних који нису обавештени или нису сагласни са тиме, представља у најмању руку медицинску тиранију.

ЗАКЉУЧАК:

Док корелација између стопе смртности новорођених беба и степена вакцинације не доводи до закључка о нужној вези (да вакцинација изазива смртност беба), ипак то изазива велику сумњу. Ако не вакцина, шта би друго могло да изазове велику смртност беба у САД? И на крају ово мора да буде предмет интензивног истраживања да се утврди шта се дешава. То се вероватно никада неће десити због утицаја Велике Фармације, и ризика да велике Фармације, и ризика да велике фармацеутске компаније буду представљене у лошем светлу.

Кристина Кристен (Kristina Kristen) је аутор текста који се бави заштитом здравља деце (Children’s Health Defense), који је објављен на сајту sott.net у уторак, 23.04.2019. под оригиналним насловом Japan leads the way: No vaccine mandates and no MMR vaccine = Healthier children. За читаоце СРБског ФБРепортера текст је превела, преводилац и биолог Љиљана Јовановић.  За СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

ЛИНК