Мир Божији – Христос се роди!
“А кад се наврши вријеме, посла Бог Сина својега јединороднога” да спасе род људски”
Нека би Витлејемска светлост обасјала сва наша срца, како бисмо прочишћени њоме, могли да сагледамо свет око себе у његовој пуноћи. Црпећи из Ње љубав према ближњем, према Слободи и Истини, да се присетимо да смо Исту позвани и да сведочимо на сваком месту и сваком тренутку. Сваки хришћанин даје и оставља печат хришћанства свему што ствара, у чему дела.
Верујемо да морамо у сваком тренутку учинити оно што је у нашој моћи, уздајући се у Божију помоћ ако смо на правом путу, као и на Његов суд уколико смо на супротном путу. Речи без дела из љубави су празне и како каже апостол Павле “ако љубави немам, онда сам као кимвал који јечи или звоно које звечи.”
Љубав према нашем потомству нас је определила за битке које водимо као и дуг према нашим светим прецима и у том духу, настављамо своју борбу, са Богом испред себе.
Посебно упућујемо своје молитве на данашњи велики празник ка нашем страдалном и намученом народу који тренутно доживљава прогон на нашем светом Косову и Метохији. Господ нека их укрепи и сачува у вери и љубави на њиховом стралном, мученичком путу, данас када су им више него икада угрожени здравље, живот и егзистенција.
Господ да сачува и спасе наш свецели род од сваког зла, ојача нас у вери Светосавској и учини нас достојним назвати се синовима и кћерима Његовим.
УГ ЛРНЕ